Almanya İş Arama Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Almanya İş Arama Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Almanya İş Arama Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Almanya iş arama vizesi, D tipi vize yani ulusal vize kapsamındadır. Almanya’da faaliyet halinde olan bir firmada çalışıp maaş almak isteyen ve bu nedenle Almanya’ya seyahat edebilmek isteyen her bir Türk Cumhuriyeti vatandaşı Almanya iş arama vizesi başvurusunda bulunmalı ve iş arama vizesi almak zorundadır.

Almanya iş arama vizesi, Almanya’da 90 günden daha uzun süre kalarak, haftada 12 saat çalışma imkanını size sunmaktadır. Bu vizeye sahip olduktan sonra Almanya’da oturum hakkı elde edersiniz ve bu sayede ailenizi de yanınıza alabilirsiniz. Ancak önceliğiniz iş bulmak olmalıdır, ardından ailenizi yanınıza getirmeniz tarafımızca tavsiye edilmektedir.

Bireysel olarak Almanya’da iş bulmak için ve Almanya veya farklı bir ülkeden alınan yüksekokul diploma sahipleri, Almanya veya farklı bir ülkeden alınan meslek diploması yahut belirli meslekte Almanya’nın isterlerine uygun olarak meslek tecrübe sahibi olan ve belgelerle kanıtlayabilecek ve Almanya’dan mesleki denklik uygunluğu alabilen kişiler Almanya iş arama vizesi başvurusunda bulunabilir.

Almanya İş Arama Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Harita üzerinde; yaşadığınız yere göre nerede başvuru yapmanız gerektiğiniz renklerle anlatılmıştır.

Almanya İş Arama Vizesi Başvurusu Nereden Yapılır?

Almanya İzmir Konsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller;  Antalya, Aydın, Burdur, Afyon, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Isparta illeri bulunacaktır.

Yeşil bölge Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yetki bölgesi içerisinde olduğundan burada ikamet eden vatandaşların İstanbul Konsolosluğu üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilmektedir.

Almanya İstanbul Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller;  Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, İzmit, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Yalova.

Kırmızı bölge Almanya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi içerisinde olduğundan buralarda ikamet eden vatandaşların Ankara Büyükelçiliği Vize Departmanı üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilecektir.

Almanya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aksaray, Amasya, Ankara, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İçel (Mersin), Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.

Almanya İş Arama Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır.

Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha da uzun sürebilmektedir.

İstisnai olarak, bazı özel durumlarda ek belgeleri sunulması gerektiğinde, bu süre daha da uzayabilmektedir.

Bu duruma istinaden Anadolu Hukuk ve Danışmanlık Bürosu olarak, Almanya iş arama vizesi başvurusunun seyahate en az 6 ay kala gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Almanya İş Arama İzni Almak İçin Yapılması Gerekenler

Almanya yahut farklı bir ülkeden aldığınız eğitimler Almanya isterlerine göre yetkin ve denk veya yetkin denk olunmayan konular belli ve Almanya’da bu eksikler için eğitim görülecek ise gerekli bu aşamaları tamamlayarak bu belgeleri temin etmeniz gerekiyor. Almanya’da bazı meslekler düzenlemeye tabiidir. Düzenlemeye tabi tutulan meslekler için yetkinlik ve denklik belgesi istenmiyor, tek yetkili kurumdan alınan ön onay yeterli oluyor.

Ayrıca gidilecek şehir, planlanan ikamet yeri/ konaklama bilgileri, branş gibi detaylı bilgilerin yer aldığı iş arama planınızdan bahsedeceğiniz motivasyon/ niyet dilekçesi İngilizce veya Almanca olarak hazırlanması gereklidir. Bu dilekçe ciddi önem taşımaktadır, kişinin tamamen iş arama planı ve stratejisini sunması gereken belgedir.

Almanya iş arama vizesi için A1 veya B2 gibi Almanca veya İngilizce dil bilgisi yetkinlik belgeleri talep edilmemektedir. Ancak size önerimiz Türkiye’deyken kendizi dil konusunda geliştirmeniz olacaktır.

Aynı zamanda kendinizi dil konusunda geliştirmeniz (Bu şekilde yapılan başvurularda olumlu sonuç ihtimali çok daha başarılı oluyor.) Almanya’da iş aramak için yapılan hazırlıklardan biri olarak da başvurunuzda sunulup fayda sağlanabilir.

Anadolu Hukuk ve Danışmanlık olarak, Almanya İş Arama Vizesi kapsamında işe yerleştirme yahut iş bulma konularında hizmet vermemekteyiz.

Almanya iş arama vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Almanya yetkinlik ve denklik belgeleri gibi ANABİN’den alınması gereken veya ön onay işlemleri tarafınızca gerçekleştirilmeli ve Almanya’dan size gelmesi mecburi olan evrakların tarafınıza ulaşmış olması gereklidir.

Yetkinlik ve denklik belgelerinin ANABİN’den tarafımızca da alınması mümkündür.

Almanya İş Arama Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Öncelikle tüm belgelerin Almanca olmasına dikkat etmekte fayda var zira Alman makamları farklı dillerde yapılan başvurulara ön yargıyla yaklaşıyor.
  • Almanca olarak okunaklı ve özenle doldurulmuş, tarih eklenmiş ve imzalanmış 2 adet Almanya ulusal vize başvuru formu (Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu – Türkçe).
  • En az 1 yıl daha geçerliliği olan, kriterlere uygun pasaport- (Daha önceden alınan pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve varsa son 3 yılda verilen Almanya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri)
  • Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf (35×45 mm boyutunda biyometrik)
  • Tüm ikamet süresini kapsayan, en az 30.000 € teminatlı sağlık sigortası
  • Eğitim yetkinlik ve denklik belgesi
  • Düzenlemeye tabi bir meslek sahibiyseniz; meslek icraat kabulü veya izni/ ön onayı
  • Meslek diplomanız veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar VEYA yüksekokul diploması, alınan ek eğitimler ve kursuları gösteren karne, sertifikalarınız vs.
  • Motivasyon/ niyet dilekçesi ve var ise iş arayışı için yapılmış olan hazırlıkları gösteren belgeler
  • Başvuru sahibinin geriye dönük olarak son 6 ayı gösteren(tarafımızca en az 6 olması öneriliyor, 3 aylık döküm de yeterli olabilir.) Almanya’da kalacağı süre boyunca geçimini sağlayacak bakiyesi bulunan güncel banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli olarak banka imza sirküleri ile beraber alınmalıdır.)
  • Varsa tapu, araç ruhsatı vs.
  • Varsa İngilizce ve Almanca dil yeterlilik belgesi (A1, B2 vb.)
  • Türk vatandaşı olmayanlar: Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.

DİKKAT:

Talep edilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).

Belgelerin aslı ve iki adet fotokopisi sunulmalıdır.

Konsolosluğun yukarıdaki evraklar dışında ek evrak talebinde bulunma ve sizi mülakata çağırma yetkisi olduğu unutulmamalıdır.

Özgeçmiş, dilekçe, yüksekokul veya meslek diplomaları, karne, sertifika gibi Türkçe belgelerin Almanca/ İngilizce tercümeleri gerekmektedir.

Almanya İş Arama Vizesi Ücreti Ne Kadar?

 

 

KONSOLOSLUK

VİZE HARCI

 

ULUSAL VİZE RANDEVU ÜCRETİ

ZORUNLU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI  

VİZE DANIŞMANLIK BEDELİ

 

 

TOPLAM

75 EURO 61 TL 15 EURO 600+400 EURO 1100 EURO

 

  • Yukarıdaki ücretlere KDV dahil değildir.
  • Yukarıdaki ücretlere zorunlu çeviri ücretleri, sertifika işlemleri dahil değildir.
  • Eğer birden fazla kişiyle başvurmayı düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

 

 

 

 

ONLİNE RANDEVU TALEP FORMU
Avukat online randevu sistemini kullanarak web sitemiz üzerinden randevu alıp hukuk işlemlerinizi avukatlarımızla birebir görüşme yaparak çözümleyebilirsiniz.
1KATEGORİ
2LOKASYON
3TAKVİM
4BİLGİLERİNİZ
İlgili alan konusunda emin değilseniz "Diğer" alanını işaretleyerek devam edebilirsiniz.
ONLİNE DANIŞMANLIK FORMU
1KATEGORİ
2SORUNUZU GİRİN
3BİLGİLERİNİZ
İlgili alan konusunda emin değilseniz "Diğer" alanını işaretleyerek devam edebilirsiniz.